Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Yrjas Regnbågsgård AB

Även en tusenmilafärd börjar med ett steg -Lao Tse

Hälsa och aktivitet

Vi på Yrjas Regnbågsgård uppmuntrar en hälsosam livsstil där fysiska aktiviteter är en del av det hälsofrämjande arbetet. Minst 1 gång i veckan ägnar vi oss åt fysiskt aktivitet och det kan vara: gymmet, simhallen, dans och andra aktiviteter. Självfallet tar vi hänsyn till flickornas önskningar och anpassar ett schema som godkänns utav alla inblandade. Ingen ska känna sig tvingade att deltaga. Anledningen till vårt fokus på fysisk aktivitet beror på framförallt på de fysiska fördelarna träning ger som: bättre immunförsvar, starkare skelett/muskler m.m. Regelbunden fysisk aktivitet minskar psykiska besvär som ångest, oro, sömnproblem och mildare depressioner. En känsla av välbefinnande uppstår även vid fysisk aktivitet samt ökad självkänsla och minskning av stresshormoner. En ökad positiv känsla till sin egen kropp är också en av de många fördelar fysisk aktivitet bidrar med (folkhälsoguiden).


Vad gäller kosthållning anser vi att det är otroligt viktigt med hälsosam mat och erbjuder därför sundare alternativ än vad många är vana vid. Vi uppmuntrar flickorna till att äta grönsaker och frukt samt smaka på den mat vi lagar tillsammans. En god kost i relation till fysisk aktivitet är ett vinnande koncept som kommer göra skillnad i både kropp och knopp.

Nöje/lära. Varje vecka sitter personal med aktuell köksansvariga flicka och sätter samman en veckomatsedel. 

Att ha roligt är också viktigt, ett gott skratt förlänger livet. 1 gång i månaden samlar vi truppen för en längre utflykt där vi styr skutan till exempelvis paradisbadet i Örnsköldsvik eller till Himlabadet i Sundsvall som är äventyrsbad med en massa vattenrutschkanor, bubbelbad, utomhusbad, bastu & restaurang.

Vi har även Boda Borg som ett utflyktsmål vilket är ett äventyrshus som erbjuder nervkittlande utmaningar som laget skall ta sig igenom. Samtliga sinnen sätts på prov och detta är ett äventyr som man sällan glömmer.

Vintertid satsar vi på utomhusaktiviteter så varför inte hyra en skidutrustning och ta sig an de otroligt fina slalombackar som bygden har att erbjuda. Hallstabacken erbjuder 4st liftar, 6 nedfarter och det finns backar med olika svårighetsgrader både för nybörjare och avancerade åkare. Skulebacken erbjuder 3 liftar, 4 nedfarter och bjuder på ett äventyr för samtliga åkare. Runt om backen finns det gott om skogsspår för dem som gillar det lilla extra äventyret.

Mindre utflykter sker oftare som t.ex. skogsutflykter, båtutflykter, skoterutflykter. Höga kusten och dess otroligt vackra natur som: Norrfällsviken, Barsta och Rotsidan med dess vackert slipade stenar direkt vid havet skvallrar om naturens lugna egenskaper.

Finns det något bättre än en packad fikaväska, varmchoklad/kaffe och gott sällskap i naturens famn? Men vi får inte glömma aktiviteter som bio och shopping samt caféhäng. 

Något vi också lägger fokus på är mer kunskapsbaserade utflyktsmål. Ungefär som två flugor i en smäll, en härlig utflykt med kunskap på köpet.

Varför inte besöka Häxberget i Torsåker där den största häxprocessen i Sverige ägt rum år 1668-1676. Laurentius Hornaeus var prästen bakom häxprocesserna där 71 människor fick sina liv släckte genom halshuggning och bränning. De människor som anklagades och avrättades var helt vanliga människor som blev utpekade som häxor som utfört trolldom. Somliga blev även anklagade för att de haft relationer med djävulen själv.

Eller varför inte besöka Nämforsen som erbjuder en makalös upplevelse där vi tar del av hällristningar från bronsåldern 1800-550 f. Kr.

Thailänska paviljongen är också ett märkligt utflyktsmål som vi besöker. Historien bakom den Thailänska paviljongen som ligger vackert belägen i en avsides ort i Norrland började med ett besök från kung Chaulalongkorn år 1897. 100 år efter detta besök började byggandet av den Thailändska paviljongen till minne av den högt aktade kungen som avskaffade slaveri i sitt hemland. Kungen gjorde även ett besök här i vackra Nyland.

0